De Deinsche Burger: Zondag 8 november 1885

DUNSA
MDL_DDB_18851108

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 8 november 1885. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. Te Parijs (Fr.) wordt een mislukte aanslag gepleegd op minister de Freycinet. In Marsburg (Duitsland) wordt een bende struikrovers en moordenaars aangehouden na hevige gevechten met tientallen gewonden. In Cumbria (G.B.) wordt een dievenbende, die een politieman doodschoot, aangehouden nadat een treinbegeleider een boodschap kon doorgeven aan de machinist van een andere trein.

Binnenland. Een drukker en zijn zoon uit Asse worden aangehouden omdat ze de taks ontdoken op de officiƫle plakkaten d.m.v. een namaakstempel. Rond Namen organiseren wildstropers een klopjacht en laten de jachtwachter aan een boom gebonden achter. De wereldtentoonstelling te Antwerpen eindigde vorige zondag.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
8 november 1885
, bruikleen