De Deinsche Burger: Zondag 4 oktober 1885

DUNSA
MDL_DDB_18851004

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 4 oktober 1885. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. Er wordt door de Europese mogendheden voorgesteld om een internationale conferentie te organiseren te Constantinopel (=Istamboul - Turkije) om het conflict rond Oost-Rumeliƫ (Bulgarije) op te lossen. Een Franse bankbediende, die met geld van de bank gevlucht was naar Engeland, opende te Parijs (Fr.) een ijssalon onder een valse Engelse naam. Maar een ruzie met zijn minnares leidt tot zijn aanhouding.

Binnenland. Te Gent wordt het lijk van een vrouw uit het water gehaald nadat ze zich van het leven had benomen. In de zaak van de moord op de vrouw te Ledeberg wordt nu ook de moeder van de verdachte aangehouden, omdat men vermoedt dat hij niet alleen gehandeld heeft.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
4 oktober 1885
, bruikleen