De Deinsche Burger: Zondag 27 september 1885

DUNSA
MDL_DDB_18850927

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 27 september 1885. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. Oost-Rumeliƫ, een Ottomaanse provincie, door het Congres van Berlijn aan Turkije toegewezen, wordt als gevolg van een volksopstand met Bulgarije verenigd. Turkije stuurt troepen om het Verdrag van Berlijn te doen respecteren. Op Siciliƫ (It.) heerst een grote cholera-epidemie.

Binnenland. Baron Kervyn de Volkaersbeke, burgemeester van Nazareth, weigert zich gevangen te melden na zijn veroordeling. Hij beval om het lijk van een zelfmoordenaar in ongewijde grond te begraven. Doordat er te weinig bewaking is in de gevangenis van Oudenaarde, slagen 2 gevangenen ering te ontsnappen maar worden dan door boeren opnieuw gevat.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
27 september 1885
, bruikleen