De Deinsche Burger: Zondag 26 juli 1885

DUNSA
MDL_DDB_18850726

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 26 juli 1885. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. In Spanje zijn inmiddels circa 22000 personen aan de nieuwe cholera-epidemie overleden.Te Champagnac (Fr.) schiet een 12-jarige jongen met opzet zijn zusje dood met een geweer. Tengevolge van een brand door een omgevallen olielamp te Pera (Turkije) geraken twee vrouwen ernstig verbrand en een derde zwaar gewond door een val.

Binnenland. De moordenaar van de oude vrouw te Ledegem is aangehouden in Gullegem.Naast die moord heeft hij ook nog de moord op een echtpaar te Gullegem en op een man, op de weg van Kortrijk naar Bissegem, bekend. Het lijk van een 19-jarig meisje, dat vermoord werd, is in het water gevonden door haar vader, die sluismeester te Lot is.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
26 juli 1885
, bruikleen