De Deinsche Burger: Zondag 19 juli 1885

DUNSA
MDL_DDB_18850719

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 19 juli 1885. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. In Chabno (tegen Kiev: nu Oekraine, toen Oostenrijk) komt het tot zware gevechten tussen Joodse en Christen inwoners. In de gevangenis van Newgate te Londen (G.B.) wordt een Duitse moordenaar opgehangen. In Parijs (Fr.) wordt een koppel aangehouden dat de dochter van de vrouw mishandelde en misbruikte.

Binnenland. Te Gent wordt een standbeeld onthuld van Lieven Bauwens, die de spinmolen 'Spinning Jenny' uit Engeland smokkelde en hierdoor diverse fabrieken opende . In Duffel is nu naast het zoontje ook het dochtertje overleden aan een hoofdwonde. De vader heeft zich verhangen nadat de vrouw bekend heeft dat hij de moordenaar was.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
19 juli 1885
, bruikleen