De Deinsche Burger: Zondag 3 juli 1881

De Deinsche Burger: Zondag 3 juli 1881

MDL_DDB_18810703

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 3 juli 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staan reclameboodschappen.

Buitenland. De Spaanse regering vraagt aan Frankrijk schadevergoeding voor de plunderingen en moordaanslagen op Spaanse gezinnen in Algerije. De financiƫle instelling Credit Parisien is failliet. De eigenaars zijn aangehouden onder beschuldiging van afpersing en misbruik van vertrouwen. In Mexico is een trein in de San Antonio rivier gevallen toen de brug bij Malpais het begaf. Er zijn 200 doden, allemaal militairen. De pijlers van de brug waren beschadigd door de hevige regens van enkele dagen voordien. In Sint-Petersburg heeft de politie dankzij de bekentenis van een nihilist een hele reeks mijnen gevonden onder belangrijke gebouwen van de stad.

Binnenland. In Deinze is een brugwachter en paardenoppasser gewond geraakt toen een paard hem een trap gaf op zijn been. Twee geneesheren zorgen voor opschudding in de Bagattenstraat te Gent. Een arts gaf zijn collega een zweepslag in zijn gezicht bij het voorbij rijden. In Brussel is een jong stel dood aangetroffen. Ze waren met een schort aan elkaar gebonden. Het gaat om zelfmoord omdat ze van hun ouders niet mochten huwen.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
3 juli 1881