De Deinsche Burger: zondag 13 februari 1881

De Deinsche Burger: zondag 13 februari 1881

MDL_DDB_18810213

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 13 februari 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan de "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 4 staat reclame.

Buitenland. Frankrijk: een wetsvoorstel voor de invoering van echtscheiding kreeg geen meerderheid in het parlement. In het casino van Monte-Carlo plegen 2 geruïneerde gokkers zelfmoord. In de mijn van Whitfield komen 40 kompels om na een gasontploffing. In Transvaal heeft het Engelse leger een nederlaag geleden tegen "De Boers". In Sevilla zijn 100 huizen verwoest door de overstroming en Cordoba is volledig overstroomd.

Binnenland. Deinze: in het huis van Noterman, bij de kerk, wordt vanaf volgende dinsdag het nieuwe postkantoor ingericht. Jozef De Brabander uit Deinze, dader van de inbraak in de kerk van Sint-Martens-Latem, werd in Gent aangehouden. Aalst: in het cafe "Au Camioneur" bij het station zijn 2 gendarmes, in kennelijke toestand, slaags geraakt met de uitbaatster, enkele klanten en ook 3 politieagenten. De wachtmeester van de gendarmes die de ondervragingen van de getuigen moest doen sprak enkel Frans. De getuigen spraken enkel Nederlands. Uiteindelijk heeft de politiecommissaris het onderzoek gedaan.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
13 februari 1881