De Deinsche Burger: zondag 23 januari 1881

De Deinsche Burger: zondag 23 januari 1881

MDL_DDB_18810123

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 23 januari 1881. De krant telt 4 pagina's en verschijnt enkel op zondag. De eerste pagina heeft 3 rubrieken: de uurregeling van de lokale treinen, de berichten uit het buitenland en een vervolgverhaal. Binnenlands nieuws staat op pagina 2. Op pagina 3 staan "Handelsberichten en Aankondigingen". Op 4 staat reclame.

Buitenland. Bij de herstemming in Parijs hebben de "Républicains opportunistes" een zware nederlaag geleden. Een ontslagen concierge uit de rue Jacob in Parijs schiet uit wraak een aantal inwoner van het pand neer. Hij wil zelfmoord plegen maar dat mislukt. In Nederland zijn er grote overstromingen in het Land van Heusden en Altena (Noord-Brabant). 30 dorpen zijn overstroomd en meet dan 500 woningen (hutten) zijn vernield. In het Britse Lagerhuis zijn de debatten over de dwangmaatregelen tegen Ierland weer na korte tijd gestaakt.

Binnenland. 4 gendarmes van de brigade Deinze hebben donderdagavond 13 zwervers aangehouden. De groep bestond uit mannen, vrouwen, kinderen, 2 paarden, 3 beren en een aap. De vrijdagochtend werden ze weer vrijgelaten.

De diefstallen in de Sint Laurentius in Antwerpen en de kerk van Munsterbilzen worden uitgebreid beschreven. Handelsberichten: Het stranden van een stoomboot in Vlissingen geladen met reuzel is de oorzaak van een scherpe prijsstijging.
krant
Gustaaf Van Coppenolle (uitgevers)
Deinze
23 januari 1881