De Deinsche Burger: Zondag 24 juli 1887

DUNSA
MDL_DDB_1880724

Weergave van De Deinsche Burger van zondag 24 juli 1887. De krant telt 4 pagina's en verscheen enkel op zondag. De eerste pagina heeft 1 rubriek:de berichten uit het buitenland. Binnenlands nieuws staat op pagina 2 gevolgd door "Handelsberichten en Aankondigingen". Op pagina 3 en 4 staan reclameboodschappen en tenslotte de uurregeling van de lokale treinen.

Buitenland. In Dassel, bij Göttingen (D.) heerst een typhus-epidemie. Het zuiden van Rusland wordt getroffen door veepest. Te Pagny-sur-Moselle (Fr.) wordt een Duitser aangehouden die op een Franse commissaris geschoten had. Bij Nashville, Tennessee (U.S.A.) doodt een blikseminslag op een eik een groep van 9 personen. In Canada komen 19 mensen om bij een treinbotsing.

Binnenland. In Montigny-sur-Sambre schiet een man een dronkaard neer vanuit zijn raam. Te Godarville vindt men op straat een erg toegetakelde mijnwerker. Op de grens tussen België en Luxemburg breekt een vechtpartij uit tussen spoorarbeiders uit beide landen, waarbij één man doodgeschoten wordt door een gendarme, die daarna een arm wordt afgeslagen.
krant
Gebroeders Van Coppenolle (uitgevers)
24 juli 1887
, bruikleen