Een blik achter de schermen

Nieuwtjes

  • Wees welkom in het nieuwe kantoor van Erfgoedcel Leie Schelde in de Tolpoortstraat 79 in Deinze. Tijdens de kantooruren (behalve op vrijdag) is iedereen er welkom met erfgoedvragen, voor advies, met collecties om in te scannen, voor overleg, enzovoort. Zijn we op verplaatsing, neem gerust telefonisch contact op: 09/386 78 86 of maak een afspraak via info@egcleieschelde.be.

  • De Erfgoedcel van POLS doet 2 maal per jaar een oproep aan verenigingen, scholen, buurtcomités, … uit Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem of Zulte om tegen 15 mei of 15 oktober een cultureel-erfgoedproject in te dienen. Wanneer uw project wordt goedgekeurd, is een financiële steun tot 60 % van de kosten mogelijk, maar met een maximum van €2.500. De gehonoreerde projecten verschijnen in het POLSSLAG-magazine.
  • Het game is het sluitstuk van de archeologische campagne die plaats vond in het historisch centrum van Deinze tijdens 2010 en 2011. Daarbij werd heel wat van de oudste geschiedenis van de stad ontdekt en kwamen resten aan het licht van reeds lang verdwenen gebouwen zoals de Brugse Poort, de stadshal en het markizaat.

  • Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) zoekt foto's, foto’s, brieven, kaartjes, medailles, documenten, voorwerpen, en verhalen over de Eerste Wereldoorlog.
Delen Facebook Twitter Delicious Send to a friend
logo Erfgoedcel logo POLS
logo Nazareth logo stad Deinze logo De Pinte logo Gavere logo Sint-Martens-Latem logo Zulte
logo Leader logo Europa logo Vlaamse Overheid logo Oost-Vlaanderen

Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.