Activiteiten voor kinderen

Beoordeling

Aantal stemmen 0

Reacties

Geef zelf een reactie

Info

Collectie: Documentatie- en Archiefcentrum voor Kunst en Heemkennis Sint-Martens-Latem
SubCollectie: Davidsfonds Latem-Deurle

Inventarisnummer: SML_2016_VH_020

Sinds het ontstaan van afdeling Latem-Deurle, werden opstelwedstrijden voor kinderen ingericht, waarvoor prijzen werden uitgereikt. Tijdens de uitreiking werden telkens film, toneel of poppenkast gespeeld. In de jaren 70 minderden deze activiteiten, en werd de afdeling slachtoffer van zijn eigen succes, zodat nog enkel de kinderen van leden konden deelnemen.

In 1979 werd een voordracht- en welsprekendheidstornooi georganiseerd in het kader van 'jaar van het kind', voor alle kinderen van de gemeente. Verder waren er samenwerkingen met de Bond van Grote en Jonge Gezinnen, en organiseerde men activiteiten in het kader van de jeugdboekenweek.

De eerste foto is de afbeelding van de cover van een boekje waarin de meningen en situatieschetsen van kinderen (vijfde en zesde leerjaar) over de werken van Van Cleemput werden samengebundeld.

De tweede foto is de affiche van een theatervoorstelling voor kinderen, op 18 maart 1995. Het stuk was gebaseerd op een boek van Betty Verreydt. Het verhaal situeert zich in de vierde wereld, dus de wereld van de kansarmen.

Vanwege het succes van deze voorstelling, werd ook het jaar daarop een activiteit georganiseerd. Op 16 maart 1996 kwam buikspreker Gert Boullart een educatief theater rond het thema milieu brengen. In april 1997 kwam Marc De Bel, waarvan u de foto's kunt bekijken in deze databank onder Marc De Bel op bezoek in de Oase.

Vrijdag 22 maart 2002 werd er opnieuw in samenwerking met de Bond van Grote en Jonge Gezinnen, 'Plansjet' uitgenodigd. Chris Geris, muzikantenbouwer, maakte ook al zijn poppen zelf. Ze hadden speciale bedieningsmechanieken. Mieke Geris bespeelde de instrumenten tijdens de voorstelling. De volgende jaren: 2002, 2003 en 2006 werden activiteiten georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek, die auteurs uitnodigden. Zo werd er een vragenuurtje met Karel Verleyen, georganiseerd, evenals een vertelavond met Griet Wille en Marc Eskens. Sinds 2006 organiseerde afdeling Latem-Deurle geen activiteiten voor kinderen meer, maar men zocht naar vernieuwing, om kinderen ook op andere manieren bij culturele activiteiten te betrekken. Zo ontstond op 15 november 2015 een kinderleesgroep.

Type: foto

Trefwoorden

Davidsfonds, Bond van Grote en Jonge Gezinnen, theater, poppenspel, wedstrijd

Geef zelf trefwoorden in

Locatie

Delen Facebook Twitter Delicious Send to a friend
logo Erfgoedcel logo POLS
logo Nazareth logo stad Deinze logo De Pinte logo Gavere logo Sint-Martens-Latem logo Zulte
logo Leader logo Europa logo Vlaamse Overheid logo Oost-Vlaanderen

Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.