McDuff's Dimension "PS I Love You"

Beoordeling

Aantal stemmen 3

Reacties

Is de groep niet ontstaan uit het balorkest 'William & The Sailors? Ik herinner me die uit de jaren 60/70 toen ze nog speelden in zaal 'De Ranch' op de hoek van de Stationsstraat in Deinze. Ook Tino Serlet en de groep Staturns traden daar geregeld op... Wie van die of andere groepen nog documentatie heeft, mag mij gerust contacteren. Ik ben aan het schrijven aan een lezing/presentatie voor 'Den Laethemschen Vriendenkring' over het uitgangsleven 60/70 in de regio 'Scheldevelde'.

Albert Haelemeersch
Geef zelf een reactie

Info

Collectie: Erfgoedhuis Gentiel De Smet
SubCollectie: Yves Bostijn/McDuff's Dimension

Inventarisnummer: D_JV_2016_YB012

Dé hitsingle van de legendarische Deinse band McDuff's Dimension was "PS I Love You", sommigen spreken zelfs van een 'one hit wonder', maar de groep had toen al 4 singles uitgebracht die ook heel sterk waren. Op de b-kant van deze single staat ook nog "Here comes the substitute". Beide nummers waren geschreven door gitarist en leadzanger Chris De Wanne. De uitgever van deze 45-toerenplaat was pvba Decibel uit Deinze; de opnamestudio was Kritz Int. uit Kuurne. De single werd verdeeld door IBC, International Bestseller Company. Het werd in 1978 regelmatig gedraaid door piratenzender Mi Amigo.

Naast saxofoonspeler Yves Bostijn bestond de groep toen verder uit trompetist Jacky Minjauw, Chris De Wamme, Romain (basgitaar), Carlos Tuytschaever (sax tenor- bariton –dwarsfluit), Walter (orgel – keyboard ), Claude (drums) en Jennifer, de leadzangeres.

Type: single
Verwervers: Yves Bostijn
Periode: 1978
Vervaardigers: pvba Decibel Deinze (uitgever)
Verwante plaatsen: Deinze

Trefwoorden

McDuff's Dimension, single, platenhoes, vinyl

Geef zelf trefwoorden in

Locatie

Delen Facebook Twitter Delicious Send to a friend
logo Erfgoedcel logo POLS
logo Nazareth logo stad Deinze logo De Pinte logo Gavere logo Sint-Martens-Latem logo Zulte
logo Leader logo Europa logo Vlaamse Overheid logo Oost-Vlaanderen

Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.